Royal Ascot 3. eguna: Stradivarisek segidako hirugarren Urrezko Kopan arrasatu zuen, Found-en semeak Chesham irabazi zuen

Royal Ascot Racingeko hirugarren arratsaldea ofizialki euritsu gisa sailkatuta zegoen pista batean jokatu zen, baina horrek ez zuen eragotzi Stradivariusek Urrezko Kopako lehen multzoan jokatzen jarraitzea.Hirugarren aldiz irabazi zuen.John Gosden (John Gosden) prestakuntzapean, Frankie Dettori (Stradivarius) Frankie Dettori (Stradivarius) zaldiz bere laugarren garaipena lortu zuen Errege Konferentzian, Queen Vase irabazi zuen 2017an.
Sei urteko "Ocean Star" zaldi lasterketak Urrezko Kopa Hirukoitza irabazi zuen Sagarrorekin (1975, 1976, 1977), eta Yeats lau aldiz goleatzaileak (2006, 2007, 2008, 2009, 2010) bi milia eta erdi irabazi zituen. .Egon zaitez ikuskizun gehiagorako.
2 1/2 miliako bidaiaren gehienean, Dettorik, erdibidean zihoala, bere Stradivarius-ek lau barrako ibilaldira eraman zuen azken tartean.Stradivarius konfiantzaz beteta zegoen lasterketa zuzenaren hasieran.Berehala erantzun zion Dettorik parte hartzera bultzatu zuen azken txandan eta txapelketa irabazi zuen 10 kolperekin.
Zifra hauek Stradivariusen emanaldi harrigarriko argazkiak onartzen dituzte, eta jarraian Urrezko Kopako hirugarren garaipena lortu zuen.Lurra motela izan arren, Stradivarisek ohiko azelerazio gaitasuna erakutsi zuen oraindik.Azken hiru dragoietan, maratoia 39,93 segundotan amaitu zen, eta azken dragoiaren abiadura gorena 35,3 mph-koa izan zen.Aitzitik, hurrengo Nayef errepide onena 42,50 segundokoa da azken hiru bihurguneetan zehar eta helmuga 30,8 mph-ko abiaduran zeharkatzen du.
Gorsdonek esan zuen: "Horretarako, esan nahi dut Sagarro nire lagun on batek, Francois Boutinek, entrenatu zuela, eta Lester Piquet (Lester Piggott) ibilaldiek entrenatu zutela".«Gogoratzen naiz bere lasterketa guztiak ikusi nituela.Gauza bat da.Yeats fenomeno bat da.Aipatu zaldia parentesi horretan dagoen guztia dela.Oso harro gaude hiru lasterketa irabazteaz., Hau bikaina da Bjorn Nielsen (Bjorn Nielsen) jabe-hazlearentzat.Bere hazkuntzaz eta hazkuntzaz sutsua da.Lan handia egin du Derbyko txapeldunak hazteko, baina Golden Cup zaldi oso ona du.Berarentzat, asko asetuko du berarentzat eta guretzat, pena da gaur hemen ezin izatea.
Orain zortzi aldiz Urrezko Kopa irabazi duen DeTorik (Lester Piggottek 11 lagunekin Urrezko Kopa irabazi duen errekorra du) esan zuen: Euriak kezkatzen nau.Askotan hitz egiten dute Martyn Meade zaldi [teknikari], arazo kezkagarria da, benetan harritu ninduen gurina labana bero baten moduan pasatzen zuelako.Denak lau pertsona horiek estaltzen utzi nituen, eta orduan harritu nintzen inork ez ninduela erronkarik egin.Hartu ala ez, beti izaten da momentu ikaragarria Furlong markara arte, baina egin zuen eta 10 oin luzatu zituen.“
Stradivariusen abilezia bikaina da, historiako hirugarren zaldia urrezko kopako hat trick bat bakarrik irabazi zuen eta!#RoyalAscot pic.twitter.com/ytlfPfWp9c
Eguneko lehen lasterketan, Highland Chiefs-ek 10 oineko luzera duen Golden Gates oztopo-ibilbidea irabazi zuen, Rossa Ryan jockeyarentzat lehen Errege Txapelketa irabaziz.Ekainaren 1ean partida berriro hasi zenetik, hau ere BHAk baimendutako Royal Ascot prestakuntza-elkartearen lehen arrakasta da, Paul eta Oliver Cole Highland Chiefs-ekin ari direlarik.Paul Cole izan zen prestakuntza lizentziaren arduradun bakarra eta Royal Ascot-eko 21 irabazle entrenatu zituen.
Orain bere aita Paulekin lizentzia partekatzen ari denez, Oliverrek esan zuen: "Espresioa garatzen doan heinean, suntsitzen ez bada, zergatik konpondu?Zaldi onak ditugu eta zortea dugu.
"Tritxarrez, nire aita [Ben Lee]-n bere lagun onenaren hiletara joan da gaur, eta horregatik ez da etorri.Gaur esan nion uste nuela Ascot txapelketa irabaziko genuela».
Jockey James Doyle hirugarren txapelketa irabazi du aste honetan.Bikain bidali zuen Roger Varianek entrenatutako mendi aingerua bihotzera egunean eroso parte har zezan.Bigarren partida Wolferton Stakes (Wolferton Stakes) izan zen, 10 furlong baino gehiagorekin.
Orain arteko asteari buruz, Doylek esan zuen: «Gozatu egin behar duzu.Jakina, hau egiten genuenaren ezberdina da.Atzo gauean erreprodukzioa ikusten ari nintzen eta dena lasaiago zegoela zirudien.Ibilaldiaren irabazlea gauzak egiten saiatu zen.Sekulakoa da bizia izatea!Zoritxarrez, ni ez naiz Frankie, baina zoragarria da hemen egotea!».
Jim Crowley jockeyak Royal Ascoten esperientzia ahaztezinaz gozatu zuen.Etengabeko borrokaren ostean, Molathamek Egiptoko monarkaren G3 elastikoa eskuratu zuen.7 Furlong bat, luzera erdia, bere asteko bosgarren irabazlea grabatu zuen.Roger Varian entrenatzailearentzat (Roger Varian), hau bonus bikoitza da.Aste honetan Crowleyren lau txapeldun nagusien antzera, Molatham Hamdan Al Maktoum-en jabea da eta Crowley jockey izendatu zuten.
Crowley-k esan zuen: "Sei irabazle ditut Royal Ascot-en".«Kexarik ez dudan arren.Jockeya zarenean, bilera batean parte hartzen duzu, beraz, bikaina da bost lortzea.Zorte handia dut hain zaldi bikain batean ibiltzeaz, ariketa handi bat eginez».
Eguneko laugarren lasterketan, Royal Blood-ek zerrendatutako Chesham Grand Prix irabazi zuen: garaipen arku txapelduna (2016), Stallion Cup txapelduna (2015) eta milioidunak aurkitutako lehen ponia. Royal Ascotek irabazle batekin irabazi zuen zirkuluan sartu zen. 2 1/2 luzerakoa.Battleground gerrako preso baten 2 urteko semea da.Ryan Moorek gidatu zuen eta Aidan O'Brien entrenatzailearen txirrindulari bihurtu zen.
O'Brienek esan zuen: "Gudu zelaia zaldi zirraragarria da.Edonor izan daiteke».«Uztaileko bilerako kidea izan daiteke, edo interes nazionaleko kidea.Uste dut sasoi onean jarraituko duela., Agian bere bidaia kilometro batera iritsiko da.Mila erdi bat ibili zela aurkitu zuten, baina gudu-lerroaren aurrean zegoen eta horrek abiaduran eragin handia izan zuen.
Gudu-zelaiaren berezitasuna bera da: Chesham Stakes-en itxura handia du,

Argitalpenaren ordua: 2021-03-03